tisdag 14 mars 2017

Recension - Yoga girl

Yoga girl - att finna lycka, skapa balans och leva med ett öppet hjärta

Svenska Rachel Brathen, även känd som “Yoga girl”, sprider sin livshistoria, samt sin yoga över hela världen. Detta gör hon genom sitt instagramkonto med över två miljoner följare, men också med sin egenskrivna bok Yoga girl.  

Yoga girl  (Bonnier fakta, 2016) är en bok med en blandning av allt i ett. Med olika teman och fina citat, bildar det tillsammans en fantastisk inspirerande bok. Yoga girl innehåller läckra recept, utmanande yogapositioner och hennes egna resa från botten till toppen. En enastående vägbeskrivning till ett sundare och friare liv.


När jag började läsa denna bok förväntade jag mig några recept och yogaövningar, men dessa tankar försvann kvickt iväg. Jag insåg snabbt att det här var lite mer än bara en “instruktionsbok” på hur du lär dig utöva olika yogapositioner. Jag skulle vilja påstå att boken är oerhört unik som i varje kapitel inleds med en personlig text som beskriver Rachels resa genom livet. De olika citaten som tas upp i boken har haft en stor inverkan på mitt liv och jag kan ännu idag känna hur några av dem sitter kvar på hjärnan. Mycket inspirerande!


Jag kan varmt rekommendera denna bok till dig som någon gång tänkt på en förändring i ditt liv eller bara vill kunna koppla av en liten stund. Varför inte ta chansen? Det är iallafall vad jag gjorde och jag är mycket tacksam för det!


/Josefine 8:3



tisdag 7 mars 2017

Recension - Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn


Miss Peregrines hem för besynnerliga barn av: Ransom Riggs
Bokförlag: Raben och Sjögren
Utgivningsår: 7 juni 2011

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn är en fantasyroman från 2011 av Ransom Riggs. Boken handlar om en pojke som heter Jacob som hittar ett övergivet barnhem på en walesisk ö. Handlingen berättas med bilder, illustrationer och text.

Vi tyckte boken var en spännande och äventyrlig fantasybok. Det hände mycket spännande saker i boken hela tiden, vilket gjorde att den inte blev tråkig.
Sammanfattningsvis så tyckte vi att boken var väldigt bra och vi skulle definitivt rekommendera boken till andra personer som gillar action och fantasy.

/Emma H (8:3) och Isabelle (7:1)